Kontaktujte nás přes WhatsApp

Kompaktní průtokoměr vzduchu bez uklidňovací části

Nový kompaktní průtokoměr vzduchu od německého výrobce CS Instruments GmbH se vyznačuje zajímavým uspořádáním. Běžné kalorimetrické průtokoměry potřebují pro svoje přesné měření uklidňovací potrubí v délce 10 až 30 x DN (násobků průměru potrubí). Tento průtokoměr však vzhledem k použití difuzoru může být namontován i do potrubí bez uklidňovací části. Zástavbová délka je pouhých 135 mm.Vyrábí se v dimenzích ¼ až 2“ a v rozsahu měření dle vnitřního průměru 3,6 až 1195 m3/hod (v max.flow verzi až 1450 m3/hod). Je vhodný pro vzduch i běžné technické plyny (Ar, CO2,N2,O2,N2O)

Standartní přesnost měření je 1,5 %, což je velmi dobrá hodnota. Oproti průtokoměrům s uklidňovací částí může být dodán i s nižší přesností měření 6%, která je vhodná pro aplikace s potřebou pouze orientačních měření spotřeb například jednotlivých strojů.

Může být dodán i ve variantě s integrovaným měřením tlaku.

Tento přístroj má zachovány veškeré možnosti nastavení parametrů a výstupy přes komunikační rozhraní – analogový výstup 4 až 20 mA, pulsní výstup, RS485 – modbus RTU. Jeho použití vzhledem k ceně je tak velmi zajímavé pro monitoring spotřeby jednotlivých částí výroby i centrální kompresorovny.